Články

Tradiční pietní akt ke Dni vítězství u příležitosti 79. výročí konce druhé světové války v Evropě na

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 08.05.2024 17:42:40

Tradiční pietní akt ke Dni vítězství u příležitosti 79. výročí konce druhé světové války v Evropě na čestném dvoře Národního památníku na Vítkově 8. 5. 2024 od 10:00 hodin

8. května si připomínáme konec druhé světové války v Evropě. Největší konflikt v dějinách si vyžádal více než 62 milionů lidských životů. Za oběť mu padly také tisíce členů Sokola, z nichž se mnozí odvážně zapojili do protinacistického odboje. Sokolové se zapojili do bojů druhé světové války na všech frontách a výrazně přispěli k ukončení konfliktu s nacistickým režimem. Den vítězství je třeba si připomínat a vážit si svobody a demokracie. Dnešního pietního aktu k 79. výročí ukončení 2. světové války se v areálu Národního památníku v Praze na Vítkově zúčastnil i starosta Česká obce sokolské, člen předsednictva Sokolské župy Jana Podlipného a člen T.J. Sokol Libeň Martin Chlumský a tradičně členové Sokolské stráže z nichž někteří jsou ze Sokolské župy Jana Podlipného.

Celý článek s odkazy na obrázky, odkud převzato a video na ČT24 z Tradičního pietního aktu v Praze na Vítkově najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky) 

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 44 x