Články

Dobročinný charitativní běžecký závod Sparťanská pětka pro dobrou věc 2024 v pražské Stromovce 27. 6

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 15.06.2024 19:06:56

 

Dobročinný charitativní běžecký závod Sparťanská pětka pro dobrou věc 2024 v pražské Stromovce 27. 6. 2024 🏃

Dne 27. 6. 2024 se od 18:30 hodin koná již šestý ročník dobročinného charitativního běžeckého závodu Sparťanská pětka. Kromě standardního pětikilometrového závodu spolu s našimi hokejisty pražskou Stromovkou se můžete těšit i na závod pro nejmenší sparťánky. Novým a dlouhodobým účelem charitativního závodu bude podpora rekondičních pobytů dětí z Fakultní nemocnice Motol, na které poputuje kompletní výtěžek z běžeckých registrací. Letošní ročník bude opět pomáhat dětem z onkologického oddělení FN Motol. Tentokrát přispějeme již uzdraveným dětem na rekondiční pobyty, aby se po náročné léčbě dokázali opět dostat do formy. "Mohou se jich účastnit děti a teenageři bezprostředně po ukončení léčby, nebo už i v rámci udržovací léčby. Cílem pobytů je usnadnit dětem návrat do běžného života, zlepšení začlenění nemocných dětí do kolektivu vrstevníků a stabilizace sourozeneckých vztahů," vysvětluje předsedkyně spolku HAIMA Eva Vopičková Fučíková. "Pobyty zahrnují psychologický program, kde se učí děti i rodiče relaxačním technikám, které jim mají pomoci zvládat psychickou zátěž způsobenou traumatickými zážitky z onkologického onemocnění a ohrožení života. Současně pomáhají zvládat stres a obavy z návratu onemocnění. Rodiče i děti mají možnost také využít individuální péči psychologů. Součástí programu je také fyzioterapeutický program, s individuálním vyšetřením a doporučením pro každé dítě, jak dále v běžném životě rehabilitovat," přidává další informace o pobytech, na které přispěje každý účastník letošního běhu.

Převzato z: https://hcsparta.cz/zobraz.asp?t=spartanska-petka (v odkazu i propozice letošního ročníku a mapa běhu)

Sokolskou župu Jana Podlipného na tomto dobročinném charitativním běhu reprezentuje běžec Matěj Špachta (2012) z oddílu pozemního hokeje T.J. Sokol Kbely.

Celý článek s odkazem na startovní listinu aj. najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 34 x