Články

XI. Letní Olympiáda dětí a mládeže v Jihočeském kraji 23.-27. 6. 2024 ◯‍◯‍&#

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 19.06.2024 02:01:00

XI. Letní Olympiáda dětí a mládeže v Jihočeském kraji 23.-27. 6. 2024 ◯‍◯‍◯‍◯‍

Ve dnech 23.-27. 6. 2024 se v Jihočeském kraji v Českých Budějovicích, Hluboké nad Vltavou a Táboře uskuteční Olympiáda dětí a mládeže. Olympiáda dětí a mládeže je republiková soutěž krajských výprav, která se koná každoročně od roku 2003 a je určena mladým sportovcům ve věku od dvanácti do šestnácti let, v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

V minulosti unikátní atmosféru zažila řada dnes úspěšných sportovců, jako jsou například Ester Ledecká či Josef Dostál. Hlavní poselství projektu je přinést životní zážitek mladým sportovcům, jejich vrstevníkům, rodičům i veřejnosti, aby se pohyb stal a zůstal součástí jejich života.

Motivace ke sportu je jedním z hlavních cílů projektu, což potvrzuje i předseda ČOV Jiří Kejval. „Olympiáda dětí a mládeže je pro Český olympijský výbor nejvýznamnější akcí pro mládež. Díky své jedinečné atmosféře, která přibližuje dětem skutečné Hry, dokáže účastníky ve sportu dále motivovat. Mám radost, kam se od roku 2003 tato akce posunula.“

ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. Jednotlivé výpravy sestavují příslušné krajské úřady na základě nominačních kritérií jednotlivých sportovních svazů.

Na Olympiádě dětí a mládeže budou sportovci a sportovkyně reprezentovat Kraje České republiky. Někteří sportovci a sportovkyně jsou členy a členkami oddílů v jednotách Sokolské župy Jana Podlipného.

Za Florbal bude Sokolskou župu Jana Podlipného a Hlavní Město Praha reprezentovat florbalista Vít Engel z oddílu florbalu SKV z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady.

Za moderní gymnastiku budou sokolskou župu Jana Podlipného, Hlavní Město Praha a Středočeský kraj reprezentovat moderní gymnastky z T.J. Sokol Karlín. Jsou to Milana Kozyč (Hlavní Město Praha) a Aleksandra Selyska (Středočeský kraj).

Za házenou budou Sokolskou župu Jana Podlipného a Hlavní Město Praha reprezentovat házenkář Metoděj Puk z T.J. Sokol Praha Vršovice, házenkářka Ela Nur Muratogullari z T.J. Sokol Kobylisy II a házenkářka Andrea Mikšovská z T.J. Sokol Praha Vršovice.

Video popisující tuto akci všeobecně a jako upoutávka na tuto akci všeobecně můžete zhlédnout na YouTube kanálu Sokolské župy Jana Podlipného https://www.youtube.com/@zpodlipneho v playlistu Činnost našich jednot a župy. Sdílené video má název #ODMGANG | Olympiáda dětí a mládeže. Tuhle akci chceš zažít ❤️.

Letní Olympiádu dětí a mládeže bude vysílat televizní stanice ČT Sport.

Držíme našim sportovcům a sportovkyním palce k olympijským úspěchům a medailím a děkujeme za reprezentaci Sokolské župy Jana Podlipného!

Celý článek s odkazy na profilové obrázky našich sportovců a sportovkyň, více informací (brožura), seznam sportovců a sportovkyň od A do Z, informaci, kde najdete upoutávku na našem YouTube kanálu a informaci, kde a kdy bude možno zhlédnout zahajovací ceremoniál na ČT Sport a pořady ODM: Studio aj. najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Letní olympiády dětí a mládeže 2024 se účastní i další sportovci a sportovkyně ze sokolských jednot napříč ČR, kteří budou reprezentovat své župy a jednoty a své kraje.

Jsou to např. basketbalisti z T.J. Sokol Pražský a další.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 52 x