Články

Mezinárodní šachový festival České Budějovice 2024 29. 6.-7. 7. 2024 ♟️

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 22.06.2024 19:54:08

 

Mezinárodní šachový festival České Budějovice 2024 29. 6.-7. 7. 2024 ♟️

Nejvýznamnější a nejprestižnější šachová událost na jihu Čech se blíží. Od 29. 6. 2024 do 7. 7. 2024 se uskuteční mezinárodní šachový festival, který pořádá naše šachová univerzita. Festival si získal vysokou prestiž nejen v České republice, ale i v zahraničí. Je to dáno komfortním prostředím v hracích prostorách a zajímavou nabídkou ubytování v Clarion Congress Hotelu****. Festival se skládá ze tří uzavřených turnajů a dvou otevřených turnajů.

Kromě výsledků je samozřejmě zajímavé sledovat, zda některý z účastníků splní normu mezinárodního mistra či dokonce velmistra. Dalším bonusem festivalu je to, že jako jediná šachová akce v ČR využíváme elektronické šachovnice ve všech turnajích. Všechny partie je proto možné sledovat on-line a trenéři získají bezpracně zápisy partií všech svých svěřenců.

V současné době je přihlášeno přes 130 šachistů z 18 zemí, mimo jiné z Kanady, USA, Japonska, Indie, Islandu, Tchaj-wanu, Singapuru, ale i z Kazachstánu a Turkmenistánu a dalších. Radost máme z účasti celé řady našich svěřenců, kteří si nenechají ujít tuto výjimečnou příležitost utkat se ze zahraniční konkurencí a zajímavými soupeři. Ostatně to je jediná cesta k jejich výkonnostnímu růstu.

Festival je uznán městem České Budějovice jako zvlášť významná akce a je městem finančně podporován. Podporován je i Jihočeským krajem. Festival slavnostně zahájí primátorka statutárního města paní doc. Dr. Ing. Dagmar Škodová Parmová.

Převzato z: https://www.qcc.cz/index.php/turnaje/sachovy-festival-ceske-budejovice/sachovy-festival-ceske-budejovice-2024-za-dvermi

Sokolskou župu Jana Podlipného na Mezinárodním šachovém festivalu České Budějovice 2024 reprezentuje šachista Samuel Van Overloop (1996) z T.J. Sokol Praha Vršovice v turnaji Open A.

Celý článek s odkazy na propozice, startovní listiny šachových turnajů GM A, GM B, IM Open A a Open B aj. najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Mezinárodního šachového festivalu se účastní i další jednoty a jejich šachové oddíly. Jsou to ŠK Sokol Vyšehrad, T.J. Sokol Tábor a T.J. Sokol Buštěhrad.

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 111 x