Články

Světový pohár III a Putovní pohár III v rytmické gymnastice (IFAGG World Cup III & Challenge Cup III

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 29.06.2024 01:05:25

Světový pohár III a Putovní pohár III v rytmické gymnastice (IFAGG World Cup III & Challenge Cup III) ve španělské Tarragoně 27.-30. 6. 2024 🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️🤸‍♀️

Ve dnech 27.-30. 6. 2024 se v Palau d’Esports de Catalunya ve španělské Tarragoně konal Světový pohár III a Putovní pohár III v rytmické gymnastice (IFAGG World Cup III & Challenge Cup III).

Tarragona bude od 27. do 30. června hostit Světový pohár skupinové estetické gymnastiky , soutěž v rámci oficiálního kalendáře Mezinárodní federace skupinové estetické gymnastiky (IFAGG), kterou pořádá Katalánská gymnastická federace (FCG) ve spolupráci s Královská španělská gymnastická federace (RFEG). Katalánsko se tak na čtyři dny stane globálním epicentrem skupinové estetické gymnastiky a Světový pohár v Tarragoně se stane první mezinárodní soutěží tohoto sportu, která se konala na španělském území v rozsahu federace. Skupinový Světový pohár v estetické gymnastice v Tarragoně bude používat název AGG World Cup III v angličtině, aby v oficiální komunikaci odkazoval na událost, která bude zahrnovat celkem čtyři soutěže; IFAGG World Cup III , zaměřený na seniorské gymnastky; IFAGG Challenge Cup ; zaměřené na juniorské gymnastky; středomořské země IFAGG ; zaměřené na gymnasty ze středomořských zemí; a IFAGG Open International ; určeno gymnastkám nižších kategorií. Na akci se sejde více než tisíc gymnastek ve věku od 8 do 30 let, kteří pojedou ze zhruba dvaceti delegací z celé Evropy, Asie a Ameriky. Každá zúčastněná země bude moci přispět až čtyřmi týmy do IFAGG World Cup III a IFAGG Challenge Cup, zatímco Španělsko jako hostitel bude mít přednostně kvótu pěti míst pro každou ze dvou soutěží. V tomto smyslu již RFEG potvrdilo určení dvou katalánských týmů pro tyto dvě soutěže: Club Ciutat de Barcelona v kategorii seniorů a Club Rítmica Barcelona v kategorii juniorů. V zemích Středomoří IFAGG a IFAGG Open International nebude žádný registrační limit Palau d'Esports Catalunya bude hostit Světový pohár skupinové estetické gymnastiky díky spolupráci městské rady Tarragona prostřednictvím Tarragona Sports , která poskytne infrastrukturu splňující nejvyšší standardy modernosti. V číslech se odhaduje celková návštěvnost téměř 2000 diváků během celé soutěže. Vstupenky se začnou prodávat od druhého červnového týdne a nabídnou možnost nákupu denních vstupenek i levnějších vícedenních vstupenek.

"Organizace této mezinárodní akce je důležitým krokem v propagaci estetické gymnastiky v naší zemi a jsme si jisti, že organizace bude úspěšná," řekl Jesús Carballo , prezident RFEG, který prokázal důvěru v estetickou gymnastiku " přinese nám mnoho radosti do budoucna." Prezident FCG, Xavier March , vyjádřil své nadšení pro pořádání soutěže, která přivede do Tarragony nejlepší gymnasty v této disciplíně. "Vyčleníme všechny naše zdroje a energii, aby se mistrovství světa stalo organizačním a účastnickým úspěchem, který zařadí Katalánsko na světovou mapu skupinové estetické gymnastiky," řekl March. "Jsme velmi rádi, že se Tarragona opět stane sídlem velké sportovní události a v tomto případě hovoříme o světovém poháru, který bude promítat město na mezinárodní úrovni," řekl ministr sportu a cestovního ruchu sportovec městské rady Tarragona. , Berni Álvarez.

Skupinová estetická gymnastika

Skupinová estetická gymnastika je sport tvořený šesti až deseti gymnastkami, které předvádějí stylizované choreografie sledující harmonické, rytmické a dynamické pohyby s přirozeným použitím síly. Od jednoho pohybu k druhému existuje přirozený tok, jako by každý nový pohyb vznikl z předchozího. Všechny pohyby musí být prováděny plynule, vykazovat amplitudu a rozmanitost v dynamice a rychlosti. Choreografie by měla obsahovat všestranné a rozmanité pohyby těla, jako jsou tělesné vlny a kývání, rovnováhy a obraty, skoky, taneční kroky a zdvihy. Jsou vyžadovány fyzické vlastnosti, jako je flexibilita, rychlost, síla, koordinace a schopnost pohybovat se bez zjevné námahy.

Od 16. února 2024 je skupinová estetická gymnastika ve Španělsku uznána jako federovaný sport poté, co IFAGG certifikovala RFEG jako oficiální zástupce provozování tohoto sportu na španělském území. Překlad Google. Převzato z: https://www.gimcat.com/noticia.html?noticia=1232

Sokolskou župu Jana Podlipného reprezentují moderní a estetické gymnastky z Prague AGG Team Thunder (TJSK Prague) z T.J. Sokol Karlín a Kryštof Havel z (TJSK Prague) T.J. Sokol Karlín.

Celý článek s odkazy na pozvánku, propozice, startovní listinu aj. najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Přílohy:

Pozvánka na World Cup III 2024 Tarragona 27.-30.6.2024
4411_pozvanka_na_world_cup_iii_2024_tarragona_27.-30.6.2024.jpg

(velikost 440953 bajtů)
Pozvánka na World Cup III 2024 Tarragona 27.-30.6.2024

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 22 x