Články

Běh Libeř - Radlík 27. 7. 2024 🏃‍♂️

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 24.07.2024 22:58:25

Běh Libeř - Radlík 27. 7. 2024 🏃‍♂️

Dne 27. 7. 2024 se uskuteční další běh do kopců v Praze a okolí s názvem Libeř - Radlík.

Závod se poprvé běžel už v roce 1994, později se ale některé ročníky vůbec neuskutečnily. Trať bývala původně kratší, start býval přímo v Libři na silnici a běželo se v podstatě přímo vzhůru po zelené značce.

2008 - nová delší trať, start v lese, cca 400m od vesnice po proudu potoka. Za seběhem se napojuje na původní trať.

Start asi 400m od Libře po proudu Záhořanského potoka na křižovatce ve tvaru T. Hned úvodní metry po široké, trochu písčité cestě jsou hodně strmé, postupně se sklon trochu zmírňuje a po 300m přijde na křižovatce ostrá vracečka doprava. Po kratičké rovince následuje prudký levotočivý výšvih, který postupně přejde v táhlé stoupání a cca na 1.km trati začíná skoro 400m seběh. Vše stále po široké lesní cestě, teď víc štěrkovité. Po seběhu se trať napojí na zelenou turistickou značku, která stoupá, v závěru opět dost strmě, až na kraj Radlíku, kde se sklon narovnává a po chvíli trať odbočí doprava na asfaltovou cestu. To už do cíle zbývá jen asi 200m víceméně po rovině, jen asfalt ke konci vystřídá hlína.

Sokolskou župu Jana Podlipného reprezentuje na tomto běhu v kategorii Muži 40-49 let běžec Vítězslav Král (1976) z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady.

Držíme našemu běžci Vítězslavovi Královi z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady palce k úspěchu a medaili a děkujeme za reprezentaci Sokolské župy Jana Podlipného!

Celý článek s odkazy na startovní listinu a více info najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 69 x