Články

Běh na Šance 6. 8. 2024 🏃

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 07.08.2024 00:57:19

Běh na Šance 6. 8. 2024 🏃

Dne 6. 8. 2024 od 18.00 hodin se konal běžecký závod Běh na Šance, který je součástí seriálu běhů do kopce v Praze a okolí - Kopec.

Start je poblíž autobusové zastávky Závist. Osadou po mírně stoupající asfaltové cestě k lesu, kde se odbočí doleva na lesní cestu (NS Keltská stezka, žlutá TZ), která vede celkem prudce vzhůru s mírnými zatáčkami. Později se sklon trochu zmírní, je tam i krátký seběh a před strmou částí vrcholového hřebínku Šancí se odbočí na úzkou klesající pěšinu, která traverzuje svah pod vrcholem Šance. Po 200m se stezka rozšíří a přivede běžce na okraj obce Točná, kde se trať obloukem stočí do protisměru, napojí se na žlutou turistickou značku a po ní se běží gradujícím závěrečným stoupáním do cíle na bývalém hradišti Šance.

Sokolskou župu Jana Podlipného reprezentoval na tomto běhu v kategorii Muži 40 - 49 let běžec Vítězslav Král (1976) z T.J. Sokol Praha Královské Vinohrady.

Mapu s vyznačenou trasou běhu najdete ZDE

Celý článek s odkazy na propozice, startovní listinu, celkové výsledky (až budou zveřejněný) aj, najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky) a na https://www.youtube.com/@zpodlipneho/community (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky)

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 125 x