Články

Mezinárodní turnaj v šermu fleretem kadetů a kadetek ve slovenském Šamoríně (COUPE DE SAMARIA) 2024

Upoutávka na článek

Autor příspěvku: Ivo Antušek, editor časopisu Vzlet

Vložil: Ivo Antušek dne: 13.10.2024 23:56:56

Mezinárodní turnaj v šermu fleretem kadetů a kadetek ve slovenském Šamoríně (COUPE DE SAMARIA) 11.-13. 10. 2024 🤺🇸🇰📺💻📱

Nejlepší fleretisté a fleretistky světa do 17 let v Šamoríně

Ve dnech 11.-13. 10. 2024 uspořádal Klub šermu Šamorín ve spolupráci se Slovenským šermířským svazem již 32. edici prestižního mezinárodního turnaje ve fleretu kadetů a kadetek "COUPE DE SAMARIA", který je součástí Evropského poháru kadetů a kadet.

Coupe de Samaria má velmi bohatou historii. O váze turnaje svědčí i seznamy účastníků, mezi nimiž najdeme i pro nás exotické země jako USA, Japonsko, Egypt, Singapur, Malajsie, Kypr. Evropského poháru Coupe de Samaria se již léta účastní týmy šermířských velmocí jako – Polsko, Maďarsko, Itálie, Francie, Ukrajina, Rumunsko, Německo. A nebude to jinak ani v letošním roce. Na tři dny se malé třináctitisícové Slovenské město Šamorín stane centrem světového fleretu do 17 let. Přes 460 TOP závodníků a závodníků světa z 35 zemí Evropy, Asie, Ameriky a Afriky bude bojovat o hodnotné trofeje, které nachystali pořadatelé. Určitě se mezi účastníky najdou i budoucí Mistři světa, Olympijští finalisté. Vždyť mnozí současní TOP šermíři a šermířky si první zkušenosti odnesli právě z turnaje Coupe de Samaria.

Mezi finalisty předešlých ročníků můžeme najít například Američanku Lee KIEFER, která teprve před nedávnem na Olympijských hrách v Paříži vybojovala svůj druhý titul, svou medailovou žeň začal v Šamoríně i stříbrný Olympijský medailista a Mistr světa Alexander Massialas, mnoho let po vítězství na Coupe de Sam mnoha finálových umístěních na Mistrovství Evropy juniorů i dospělých se na třetí stupínek Tokijské Olympiády postavil i další Alexandr tentokrát Choupenitch z Čech. I Mistryně Evropy 2022 Němka Leonie Ebert si začala rozprostírat šermířce křídla právě na turnaji Coupe de Samaria.

Coupe da Samaria je dobrou prověrkou i domácích závodníků a závodnic. Vždyť domácí "Klub šermu Šamorín" se může pyšnit množstvím finálových (TOP 8) i medailových (TOP 3) pozic, které vybojovali Balázs Fehér, Kristýna Forgách, Ladislav Mezey, Kristýna Bokorová, Kitti Bitterová přičemž Peter Forgách, Gergely Valacsay Gorosito dokázali Coupe de Samaria také vyhrát. Mezi největší smolaře turnaje jistě patří domácí závodník Ladislav Mezzey, který se do finálového duelu probojoval až 2x, ale poslední úspěšný krok mu vždy překazil Český matador Stanislav Nemeškal.

Převzato z: https://www.slovak-fencing.sk/site/category/slovak-fencing/ (překlad Google)

Sokolskou župu Jana Podlipného reprezentovala na tomto mezinárodním turnaji v šermu fleretem kadetů a kadetek (COUPE DE SAMARIA) kadetka Barbora Šmejkalová (2009) z T.J. Sokol Praha Vršovice, která se umístila na 193. místě.

Startovní listinu šermířek kadetek seřazenou abecedně dle jednotlivých zemí najdete ZDE

Celý článek s odkazy na celkové výsledky kadetů a kadetek a informaci, kde můžete na našem YouTube kanálu sledovat živě najdete na http://www.zpodlipneho.cz (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky) a na https://www.youtube.com/@zpodlipneho/community (nutno se posunout níže budou-li tam nové příspěvky) 

Hodnocení článku:

0pozn. 5 hvězdiček - nejlepší
0
0průměrné hodnoceni:
0
0
Počet hlasů 0

Diskuse k tomuto článku:

Přidejte diskusní příspěvek zde

Počet příspěvků 0.

zobrazeno: 23 x