Upozornění

Nacházíte se momentálně v archivu stránek serveru www.sokol.cz. Uvedené informace byly platné pouze v době svého vzniku. Autoři nenesou žádnou odpovědnost za aktuálnost údajů.

29.06.2006
SOKOL GALAVEČER SAZKA ARENA

Informace se týká skladby:všech sletových skladeb
Druh informace:Hlavní slet
Informace je pro:cvičitelé, cvičenci, vedoucí nácviků skladby, župní činovníci, sletový výbor,
Kontaktní osoba:http://www.sazkaarena.cz/
Informace vložil:Michal Pávek,, sokol.michal@seznam.cz
Tisková zpráva SAZKA, a.s.

PŘI SOKOLSKÉM GALAVEČERU SE V SAZKA ARENĚ PŘEDSTAVÍ NEJTĚŽŠÍ ZÁPASNÍK SVĚTA, EMANUEL YARBROUGH (395 KG)

Program XIV. všesokolského sletu zahájí v sobotu 1. července 2006 galavečer v pražské SAZKA ARENĚ. V přibližně dvouhodinovém programu nebudou chybět ukázky z hromadných vystoupení připravovaných pro Stadión Evžena Rošického na Strahově, ani exhibiční vystoupení v odvětvích jako jsou basketbal, volejbal, badminton, footbag, tenis, judo, karate, aikido, taekwondo, šerm nebo rock n´roll. Vedle domácích sokolů vystoupí v SAZKA ARENĚ také zástupci Americké obce sokolské. Odpolední předpremiéru i večerní program zakončí koncerty sokolských muzik.

Mezi vrcholy galavečera bude patřit souboj mezi nejtěžším sumistou světa Američanem Emanuelem Yarbroughem a domácím zápasníkem ShiroiKumou. Emanuel Yarbrough, který se na duel připravuje v jilemnickém tréninkovém centru, měří 204 centimetrů a váží 395 kilogramů. Rodák z New Jersey získal v minulosti řadu medailí na mistrovstvích světa, v roce 1995 se stal dokonce světovým šampiónem. Vedle sumo se v minulosti věnoval také americkému fotbalu, wrestlingu, judu nebo ultimátním zápasům. Jeho soupeřem bude Jaroslav Poříz, prezident Českého svazu sumó, který získával zkušenosti v Japonsku a zápasí pod přezdívkou ShiroiKuma.

Vstupenky na galavečer nejsou ve volném prodeji, distribuuje je přímo pořadatel, Česká obec sokolská. „Vzhledem k velkému zájmu sokolské veřejnosti očekáváme, že SAZKA ARENA bude v sobotu plná a při galavečeru bude v hledišti téměř 16 000 diváků,“ říká Jaroslav Bernard, starosta České obce sokolské.

převzato z http://www.sazkaarena.cz/