17. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského

Na Memoriál Aleše Hřebeského 2010 přijede irokézský tým


Datum konání: 22.-25.4.2010
Typ akce :Turnaj
Určena proveřejnost, členové,
Pořadatel / místo konání:Sokol Radotín
Župa:Pražská - Scheinerova
Kraj:Hlavní město Praha
Kontaktní osoba:
Ulice:Vykoukových 622/2
Město:Praha-Radotín
pořadatel akce:jednota


31. 3. 2010 Skupiny základní části Memoriálu Aleše Hřebeského byly vylosovány/

 

 

31.3.2010 byly rozlosovány základní skupiny Memoriálu Aleše Hřebeského 2010. Prezident ČLU Roman Pokorný, starosta TJ Sokol Radotín Mirek Knotek, prezident ČSML a zástupce generálního partnera turnaje, firmy S&S, Pavel Sedlák a starosta MČ Praha 16 Karel Hanzlík postupně z připravených pětic týmů ve výkonnostních koších vytáhli následující skupiny:


 

Skupina/Group A: LCC Radotín (CZE), LC United (USA), Team Germany (GER), Turku Titans (FIN).

Skupina/Group B: Megamen Boston (USA), TLitzen Nova Scotia Privateers (CAN), LC Slavia Praha (CZE), LC Old Dogs Plzeň (CZE).

Skupina/Group C: Love You to Death (CAN), TJ Malešice (CZE), LC Pardubice (CZE), Team Austria (AUT). 

Skupina/Group D: Green Gaels (CAN), London Knights (ENG), Tricksters LT (SVK), Open Team.

Skupina/Group E: SK Lacrosse Jižní Město (CZE), Iroquois Lacrosse (IRO), Ricky O'Reilly's Riggers (IRL), Bats Bratislava (SVK). 

 

Při losování bylo uplatněno pravidlo, že ve skupině mohou být pouze dva české týmy.



 

 

17. ročník Memoriálu Aleše Hřebeského se uskuteční 

22.–25. dubna 2010

 

www.lcc-radotin.cz


Na Memoriál Aleše Hřebeského 2010 přijede irokézský tým

 

Memoriál Aleše Hřebeského se letos rozšiřuje na 20 týmů a obsazení slibuje nejkvalitnější turnaj v historii. Vůbec poprvé se podařilo domluvit účast týmu Irokézů a bude to poprvé v historii, co do Evropy zavítá jejich boxlakrosové mužstvo. Po dvou letech se vrací vynikající tým Green Geals z Ontaria, o obhajobu prvenství z posledních dvou ročníků se budou snažit Megamen Boston. Vracejí se i oba kanadské týmy z loňského roku, i když pod novými názvy: Adanacs jako TLitzen Nova Scotia Privateers a Ajax jako Love to Death. Turnaj bude první příležitostí vidět nově se formující německou boxlakrosovou reprezentaci a vzhledem k blížícímu se mistrovství světa, které se uskuteční v Praze napřesrok, budou posíleny i týmy z Irska a Rakouska.

Mediálním partnerem Memoriálu je portál www.sport.cz, kde budete moci sledovat vybrané zápasy.

 


Aleš HřebeskýBoxlakrosový Memoriál Aleše Hřebeského pořádá lakrosový klub Custodes Radotín, oddíl TJ Sokol Radotín, na památku svého hráče, který se na podzim roku 1993 stal zbytečnou obětí dopravní nehody. Dnes je Memoriál Aleše Hřebeského nejprestižnější boxlakrosovou událostí v Evropě, která se pravidelně objevuje ve zpravodajství hlavních sportovních médií. 

Aleš Hřebeský se narodil 1. 7. 1972 a patřil k nejnadějnějším hráčům LCC. Kromě lakrosu se věnoval také hokeji, kolové a gymnastice. Dne 30. 11. 1993 podlehl těžkému zranění způsobenému opilým řidičem, který vjel na autobusovou zastávku v Praze na Zlíchově.

První ročníky turnaje probíhaly na konci března a tradičně otevíraly jarní lakrosovou sezónu. Soubojů na mnohdy rozbahněném hřišti, vysoušeném vrstvami pilin, se účastnily všechny tuzemské lakrosové týmy.

Zlomovým se stal osmý ročník turnaje v roce 2001. Díky grantu Magistrátu hlavního města Prahy a úsilí členů LCC se podařilo zrekonstruovat hřiště a vybudovat povrch s umělou trávou. Slavnostní otevření nového stadionu proběhlo právě v rámci Memoriálu Aleše Hřebeského. Turnaj měl zároveň další primát – poprvé v historii se ho zúčastnily týmy ze zahraničí – z USA, Německa a dokonce z Japonska. Stal se tak prvním boxlakrosovým turnajem na světě, kterého se zúčastnila mužstva z více než dvou zemí. Vítězem prvního mezinárodního Memoriálu Aleše Hřebeského se stal LCC Radotín. V následujícím roce se už turnaje zúčastnily dva zámořské týmy a v kádru Rebels se objevilo i několik profesionálních hráčů. Rebels také vybojovali vítězství v ročnících 2002–04. Vítězem v letech 2005–06 se stal LC Jižní Město.

V roce 2007 se podařilo poprvé zajistit účast týmu z kolébky lakrosu – Kanady. Tým Green Gaels potvrdil roli favorita a v turnaji zvítězil. Ročník 2007 byl zároveň přípravou české reprezentace na Mistrovství světa v boxlakrosu, které se konalo v kanadském Halifaxu. Poprvé se objevilo lakrosové utkání v české televizi – ČT4 vysílala záznam All Stars Game.

Ročníku 2008 se zúčastnilo rekordních 16 týmů z osmi zemí. Poprvé se turnaj začal hrát již ve čtvrtek. S týmem Megamen Boston přijelo několik hráčů Rebels včetně Billa Curtise, který první i další účasti Rebels zorganizoval. Tým Megamen ve finále, které živě vysílala Česká televize získal trofej. Celý průběh Memoriály bylo možné sledovat na internetu na stránkách sázkové společnosti bwin a také si na výsledky vsadit.

Novinkou ročníku 2009 bylo živé internetové vysílání na www.videosport.cz, kde jsou zápasy stále k vidění.

V letech 2001–2004 nesl turnaj název podle svého hlavního sponzora – HBA Cup, partnerem 12. ročníku byla firma ICV. Generálním partnerem ročníků 2006 a 2007 byla firma JIMI-Dlouhý, s. r. o. Štafetu od ní v roce 2008 převzala firma S&S vzduchotechnika. Turnaj dlouhodobě podporuje Městská část Praha 16 a Magistrát hlavního města Prahy.

 

Dopravní spojení MHD

– vlakem z Hlavního (metro C, 20 min.) nebo Smíchovského nádraží (metro B, 10 min.) do stanice Praha-Radotín. Na pravé straně uvidíte hřiště. Platí základní přestupní jízdenka Pražské integrované dopravy (jízdní řády ČD).

– autobusem č. 172 nebo 244 ze Smíchovského nádraží do zastávky Nádraží Radotín (17 min.), zpět asi 200 m k nádraží ČD, podchodem a 200 m přímo ke hřišti (jízdní řády MHD vč. vlaků PID: www.dpp.cz)



vloženo dne: 12.03.2010 poslední změna: 05.04.2010 Michal Pávek,

zobrazeno: 1731 x